KARANTÄN  2020 

It takes a village to raise an artist    Ju fler olika röster du får ta del av som blivande konstnär desto mer du blir tvungen att definiera din egen röst. Din egen berättelse.

    Mitt under pågående coronakrisen är det avgång för GK’s måleri2. En grupp koststudenter vars arbeten varierar 

i yttryck, tekniker och berättelser. Alla har tagit avstamp i måleriet, men de har över tid kommit att arbeta med 

i princip vad som helst som vi kan definiera som fri konst. Det har arbetats med allt från skulptur, installationer, projektioner, film, musik, performance, illustrationer, grafik, datoranimering, foto, textila arbeten, textverk och naturligtvis måleri. 

    Vi har under det gångna året haft flera konstnärer som lärare i gruppen: Jenny Magnusson, Patric Larsson, Oskar Nilsson, Åsa Norberg, Martin Solymar, Pia König och Johanna Thymark. Alla har utifrån sitt unika perspektiv bidragit med idéer, förslag och kommentarer, med tid, energi och närvaro. Även klasskompisarna, de andra studenterna och lärarna på skolan har hjälpt till. Det är de som är byn.


    De senaste veckorna, efter att skolans byggnad stängt i Coronavirusets spår och undervisningen övergick till att bedrivas på distans, så blev det stora förändringar i ”uppfostrandet”. Byn som varit så betydelsefull förpassades till ZOOM. Det är inte riktigt samma sak tyvärr. Den fysiska miljön, ateljéerna och huset saknades oss. Samtidigt blev det nästan som ett test av de egna vingarna, om de började få bärkraft. 

    Är det något vi kan ta med oss från den här märkliga våren är det insikten att byn behövs. Konst är en social verksamhet. Det går att dra sig tillbaka ett tag, men sen måste vi ut. Konst behöver att ha mottagare. Vi måste stöta våra idéer mot varandra.


    På den här siten visas en utförlig presentation av arbeten gjorda av studenterna på måleri 2, avgångsklass 2020. Snart på jakt efter nya byar där de kommer att hitta nya roller, uppgifter och mål. Lycka till allihopa!


Tom Bogaard

Konstnär och lärare måleri 

våren 2020

© Tom Bogaard & Göteborgs konstskola 2020

OK

Genom att surfa vidare på vår webbplats och använda våra tjänster så godkänner du att vi samlar in data om ditt besök, så kallade cookies.